14 July 2010

a sneak preview of kasyaf by Hatta Dolmat


hi and assalamualaikum.hows everyone doing.....I hope everyone is okay and under protection of Allah.Alhamdulillah im fine.This post gonna be a short post but with lost of pics to lust for :D hehehehe

Kasyaf is a new label of muslimah couture by a prominent young designer,Hatta Dolmat.


Quote from Hatta website :

For this collection,Hatta Dolmat popularized the use of lycra fabric in styling muslimah couture,in variety of design and silhouette,kasyaf tries to give something new to the high end women about muslimah couture through a modest design but still gives satisfaction in term of style

Chiffon fabric is still on demand in the market,for this reason Hatta try to expand the use of lycra in the local fashion scene


There are not much information yet about this collection,lets wait until the official launch or press covers.On my personal view,I like the collection,it looks exclusive,elegant,modern and modest.Although kaftan is so normal in the muslimah couture scene,I shouldn't judge bcuz he knows better and has made research related to hijabi style.The kaftan kurung is definitely a fresh new idea and these 2 pieces is great for mix and match.Most of the pieces are plain without prints with elaborate flares and decorated with fine detailing at the sleeves,body and shoulder area and .I'm not sure of the motive/pattern of the detailing but it translates to luxury.Color wise all comes in bright color.Overall,as the first attempt in making muslimah couture clothing,he succesfully injects haute couture into the design of this collection without compromising on modesty.



2 pieces kaftan kurung









saya suka kain yang terbang2 tu...lol...loves the flying flares .....so dreamy



lady in ahmar



green for islam......



my favourite bcuz i like the colour and the flowing flares



jangan main2 ni semua baju ribu riban..... :d ha gurau je ok



mr designer at work



Till we meet again....take care everyone

16 comments:

  1. tenkiu
    i'm good
    xcun pun makin tembam jek dok cni asyik mkn n mkn
    yeah i like ur blog and mmg da lama follow hehe

    ReplyDelete
  2. Nice pics.... well....do check out these pics...

    http://img191.imageshack.us/i/hijab1.jpg/

    http://img825.imageshack.us/i/hijab4.jpg/

    http://img39.imageshack.us/i/hijab5.jpg/

    http://img835.imageshack.us/i/hijab20.jpg/

    http://img718.imageshack.us/i/hijab21.jpg/

    http://img210.imageshack.us/i/hijab22.jpg/

    ReplyDelete
  3. salam , tq for the posting ;) hope u like my colection

    ReplyDelete
  4. Do check out my website....

    http://ladyboysalma2010.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Wow, I'd like to wear the last sparkling dress with wedges...
    xx
    Mela

    ReplyDelete
  6. salam..sy rasa blog ni bagus bila mengutarakan tentang hijab,tapi dengan penuh hormat,bukankah lebih elok kalau dikaji lebih dulu pengertian sebenar hijab di dalam konteks islam?sungguh sayang kalau bertudung tapi hakikatnya menyimpang daripada tuntutan menutup aurat yang betul.wallahualam.tq.:)

    ReplyDelete
  7. Salam,
    Love your post. If interested in flowing & elegant abaya, please visit 'Safra' on Facebook. Wassalam.

    ReplyDelete
  8. Tahniah! Saya boleh nampak bra model tersebut pada pic ke3 (berbaju purple) disebabkan kain yang nipis dan jarang serta tudung yang tidak menutup dada, congrats again!

    ReplyDelete
  9. salam everyone,thanks for dropping by and all the comment.

    pembuang sampah,sebenarnya cara seseorang berpakaian itu terpulang kepada cara masing2.saya pasti semua pun sudah maklum tatacara berpakaian yang dianjurkan oleh agama.apa yang saya tampilkan disini hanyalah sekadar cetusan idea dan inspirasi dan variasi berpakaian.tak semestinya kita ikut 100% apa yang kita tengok tu kan.sedikit sebanyak kita mencedok inspirasi dari sekeliling dan menyesuaikan mengikut cita rasa kita

    nur saxoni,benda yang awak nampak tu kemungkinan kesan pencahayaan fotografi.dan juga mungkin sebab fabric nya yang delicate.apapun....seperti yang sudah saya jelaskan,paparan di sini hanyalah sekadar cetusan inspirasi,seperti penataan gaya,seleksi warna dll

    have a nice day everyone.wassalam.love from me

    ReplyDelete
  10. owh cetusan idea? tapi anda akan jual design seperti ini kan, kalau ye pun nak buat trend baru, sila la ikut hukum aurat. itu yg patut anda tangkp dari teguran sy.

    ReplyDelete
  11. hello, i love ur colction..1st i saw it, it awesome..hope 1 day i cn make a gorgeous design as u did..n hopefully cn b ur partner..hihihi

    ReplyDelete
  12. i really love your collection..gud job!!

    ReplyDelete
  13. hi hatta dolmat, do u hv any like jubah-ish for arabic theme of a wedding. me kawan pdot :)

    ReplyDelete
  14. Bonjour
    très jolie collection moi j'habite en France comment je peut faire je veut acheter

    ReplyDelete
  15. sangat cantik yang warna pink tu. bestnya kalau boleh pakai. tinggi dah ada :D

    ReplyDelete
  16. Hi assalamualaikum! :)
    If you're interested with handmade brooch, visit us at :
    http://broochaholic.blogspot.com
    Thank you!

    ReplyDelete